טיפול רגשי

האם אתם מפחדים מרגשות? אנשים רבים מעבירים את חייהם בניסיון לברוח מרגשות, במיוחד רגשות קשים ופחות נעימים. המחשבה על התמודדות עם הרגשות שלנו לפעמים כל כך מפחידה עד שאנו מייצרים מנגנון הדחקה כל כך יעיל שאנחנו אפילו לא מודעים אליו.

ואמנם עם כמה שהמנגנון הזה יכול להיות יעיל במצבי קיצון, לתת לנו שקט ולאפשר לנו להמשיך להתנהל כרגיל גם כשמסביב הכל סוער, האמת היא שאם חוויה מסוימת העלתה בנו רגש, הוא לא באמת יעלם. הוא ירצה להישאר ופשוט ימצא לו מחבוא נוח בתאים שלנו עד שנהיה מוכנים לקבל אותו. ויום אחד, כאשר נתקל שוב בסיטואציה דומה, או אפילו רק במשהו שיזכיר לנו אותה, פתאום כל הרגשות האלה שאגרנו יפרצו החוצה. 

זה יכול להרגיש כאילו איבדנו כל שליטה וממש לפגוע באיכות חיים – לגרום לכך שנתפרץ ללא סיבה, נבכה או נסתגר לגמרי מול העולם.

איך מתמודדים עם כל זה? 

קודם כל מבינים שרגש הוא רק רגש, כלומר יש לו מקום וכמו שהוא בא הוא גם הולך. נוכל לדמיין זאת כמו גלים שבאים וחולפים, וגם אם הסערה כרגע מאוד גדולה, בתוך תוכנו במעמקים שורר שקט ובאמצעות טיפול רגשי נוכל להגיע אליו ולהתחבר למשאבים שלנו. 

מאחר שהרגש עצמו עולה בתגובה לאירוע מסוים אם נזהה את הטריגר שמפעיל אותו, או הכפתור שעליו לוחצים, נוכל לשנות את התגובה ולתכנת מחדש את איפיון המערכת שהיא בעצם אנחנו, וכך בכל פעם שילחצו על הכפתור הזה ההתנהגות תהיה אחרת ויותר מתאימה לנו. 

ה-NLP יודע לעשות בדיוק את הפעולה הזאת – למצוא את הכפתורים שמפעילים את הרגש ואת ההתנהגות שבאה אחריו, לחווט מחדש את הדרך שבה המוח מגיב ולמצוא איזה מקום שקט בתוכנו שכבר יודע לנהוג בדרך שתיטיב איתנו יותר.

לשם כך נוצרו תהליכים מדויקים לטיפול במצבים רגשיים כמו  חרדות, דכאון, פוביות, שחרור כעסים, שחרור רגשות אשמה ותלות, טיפול בפחד קהל ובחרדה חברתית, התמודדות עם אבל ואובדן ועוד.

בקליניקה שלי אני צופה מדי יום בתהליכים שמונחים עוברים בכל הקשור לרגשות, כיצד הם מוצאים את הכוחות בתוך עצמם, מצליחים להכיל את הרגש, לשחרר אותו, למצוא איזון ולעשות שינויים המשפיעים על כל תחומי חייהם.